henkdesign

architectural design

Work

About Me

Contact

Gallery

Museum

23 december 2014

Museum of Environmental Art in Rotterdam.

For the big project-assignment I had to design a museum for temporary art-exhibitions involved in 'environmental art'.

The design is an eye-catcher and oriƫntation-point for the museum-park. It communicates with the public spaces, while adapting walking routes through the building.

The facade is a kind of mirror, so the surroundings are visible in the facade.

 

 

 

 

 

 

 

Pages < 1 >

Pavillion

3 oktober 2014

 

 

The second assignment I had to do within the project-course at the TU/e, was to design a 'pavillion' for the Hombroich Insel site in Germany. The design should not be higher than six meters.

Entrance

 23 september 2014

Back to top

The first assignment I had to do within the project-course at the TU/e, was to design an 'entrance'. It didn't matter what kind of entrance it was.

 

When you look at all the common buildings in the neighbourhood there are some buildings with an unclear entrance.

 

So I thought maybe it's possible to create a common entrance building for the ugly or not thoughtful designed buildings.

For example a square gym-building or boring elementary-school.

 

Bookcase F

 7 april 2014

I've got to design a book-case for an uncle of mine. Hereby I show you the first impressions of the design.

ReChair

 21 march 2014

This project contains re-used materials.

The parts for the chair are from a dismantled ceiling in a church in Soest, The Netherlands

I took the design-concept from the previous project: 'Rep-case'.  I wanted to create a stable chair, therefore I created a 'sledge'.

I used around the 20 meters of the wooden bars for the chair. The chair has a long seating surface an is a little higher than the usual dining chair.

ReCase

16 march 2014

This project contains re-used materials.

The parts for the case are from a dismantled ceiling in a church in Soest, The Netherlands

The design idea is based on layers. Once I produced a layer from wooden parts I added another one, and so on. The case is split up in sections from 20 centimeters.

You're free in positioning the case, on the first image you can see that the white parts are vertical, but it's also interesting when you turn the case 90 degrees. 

Orthogonas

2 march 2014

This project shows what the villa looks like in different weather and season conditions.This villa is situated in the woods and is only designed with the purpose to be tested with different weather conditions with render- and photo editing -software.

The villa is designed with an orthogonal raster, the walls are plastered and there is some wood added to create a link with the surroundings.

As you can see, there is an outside swimmingpool or puddle on the ground floor. The balcony can be used as diving-platform.

The car can be parked below the cantilever in the back.

 

Henk Luijk, deze pagina heeft als oorspronkelijk doel werk van henk luijk te documenteren.